donderdag 9 september 2021

Kennismaken met elkaar en de klas

 Dag beste ouders

De eerste 2 weken van het schooljaar zitten erop.  We hebben elkaar en de klas wat leren kennen.  Bedankt voor de mooie tekeningen en de leuke verhalen die die kleuters verteld hebben in de kring over de vakantie.

Ik hoop dat ze ook al genoten hebben van hun eerste stappen in het 3de kleuter.   

Ik heb ze nu vooral de klas wat laten verkennen, de nieuwe hoeken, het nieuwe speelgoed en alles wat erbij hoort.  Ook wat nieuwe afspraken zoals wat langer in het gekozen hoekje spelen, soms eens niet bij je vriend of vriendin kunnen spelen, wat langer klassikaal werken, en eens een werkje maken waar je niet onmiddellijk zin in hebt.  

De wieltjesdag is ook een succes.  Ze genieten van het fietsen, steppen en skeeleren.  Hopelijk blijft het weer ons goedgezind tot aan de herfstvakantie. 

De foto's kan je terugvinden op de schoolwebsite.

Deze week had Lilou een rups gevonden in de tuin en deze meegebracht naar de klas.  Dit wekte bij alle kleuters veel interesse over het proces van rups naar vlinder.  We bekeken enkele filmpjes en ze kende natuurlijk allemaal het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg.

Nadien hebben er dan een paar kleuters een vlinder geknutseld en getekend en werd er met de KNEX ook een vlinder gemaakt.  

Hieronder vindt u het filmpje dat we gezien hebben. 


Volgende week starten we met het thema 'Kleurenmonster'

 

De foto's van de laatste 2 weken volgen ook op de schoolwebsite maar dit zal maar in de loop van volgende week zijn door technische problemen 😊




Geen opmerkingen:

Een reactie posten