maandag 28 mei 2018

Een fantastische schooluitstap

Dag beste ouders,


Ons bezoek aan de jungle was een groot succes.  De peuters hebben een hele leuke dag gehad.  Op de site zullen de foto's vandaag of morgen verschijnen.






We werken nog een beetje verder rond het thema 'op stap', maar er komt terug een ander feest aan, namelijk vaderdag.

Hiervoor gaan we ook iets knutselen.
Zou het mogelijk zijn om een mooie foto van papa mee te brengen.  De foto krijgt u na het thema terug mee naar huis.

Ik wil ook even melden dat er waterpokken zijn in de klas. Mocht je peuter het nog niet gehad hebben, even in de gaten houden. 



Zonnige groetjes,

Joke

woensdag 16 mei 2018

Thema: wij gaan op stap

Dag beste ouders,

Naar aanleiding van de schooluitstap volgende week donderdag gaan we deze en volgende week werken rond het thema: Wij gaan op stap naar de speeltuin.

We gaan knutselen en hiervoor heb ik wat hulp nodig.  Mocht je thuis nog een eierdoos hebben van  10 of 12 stuks mag je dit meegeven met je peuter.  Ik heb er nog enkele in de klas, maar niet meer genoeg voor iedereen.  Alvast bedankt.

Naast het knutselen en spelen gaan we ook terug heel wat liedjes zingen.  Over de zandbak, de glijbaan en de wip.  En natuurlijk het bekende liedje van de bus. 




 

De schooluitstap


Dag mama en papa,


JOEPIE!!  Op donderdag 24 mei gaan wij met de peuters-en 1ste kleuterklas op schooluitstap!!!



Om 9u30 vertrekken wij op school met de bus richting “De Jungle” te Zwevezele.  Dat is een in-en outdoorspeeldorp waar we de ganse tijd met onze vriendjes alleen zullen mogen spelen, zowel binnen als buiten.  We krijgen daar ook een warme maaltijd: appelmoes met frietjes en frikandel.  Bij mooi weer kunnen de kindjes zich buiten uitleven op de go-carts, reuzenklimhuis en in de grote zandbak, bij slecht weer kunnen we ons binnen uitleven op de talloze glijbanen, fietsjes, springkastelen, een ballenbad,… .  Kortom een ganse dag waar we volop werken aan onze grove motoriek, sociaal contact en vooral plezier beleven met al de vriendjes. Onze schooluitstap zal rond de 14 euro kosten.  Dit alles wordt automatisch op de rekening geplaatst.  We hopen op super mooi weer en een superleuke dag.  We zijn terug tegen het einde van de schooldag, 15u55.

Vele groetjes de juffen van het peuter-en 1ste kleuterklasje.


Wat breng ik allemaal mee in mijn rugzakje?

  • goed humeur en je grootste glimlach
  • 1 stukje fruit
  • 1 of 2 flesjes water met naam erop
  • zonnehoed of pet
  • 5 snoepjes

zondag 6 mei 2018

Genieten van het mooie weer!

Dag beste ouders,

Ze voorspellen maandag en dinsdag terug wat mooi weer.  Zou het mogelijk zijn om uw peuter 's morgens al eens in te smeren met zonnecrème.  Wij smeren nog eens in over de middag en om 14h30.
Je mag ook terug een pet of hoedje meebrengen.
Vergeet ook geen drinkfles mee te geven.



Maandag gaan onze moederdaggeschenkjes klaar zijn.  Ik ga ze meegeven met de kindjes die niet naar Kakelbont gaan.  Mocht uw peuter morgen toch naar de opvang gaan mag je het altijd dinsdagmorgen komen halen in de klas. (vanaf 8h) Ze gaan klaarstaan op de knutseltafel.  Hun foto hangt onderaan het werkje, zo heb je zeker het juiste geschenkje mee.

Niet vergeten: Woensdag is er geen school!  (pedagogische studiedag)

Zonnige groetjes,

Joke